İNANMAK HAYAT TARZINI DEĞİŞTİRMEKTİR

Bu sayımızda Süleymaniye Vakfı Başkanı Prof. Dr. Abdulaziz Bayındır Hocamız ile hayatının dönüm noktalarını ve kuruluşundan günümüze misyonu ve vizyonuyla Süleymaniye Vakfı’nı konuştuk:

– Değerli hocam, bizi kırmayıp röportaj teklifimizi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Bizler hem bir anlamda öğrencileriniz, hem de Süleymaniye Vakfı çalışanları olarak sizin çalışmalarınızı yakından takip ediyoruz. Vakfımızın ve dergimizin takipçileri de gerek başyazılarınızdan gerekse kitaplarınız ve ilmî çalışmalarınızdan, Allah’ın dininin doğru anlaşılması için ortaya koyduğunuz hizmetlerinizi yakından izliyorlar. Bu sebeple Kitap ve Hikmet Dergisi olarak bir değişiklik yapalım ve sizinle yaptığımız bu ilk röportajımızda biraz da hayatınızdan bahsedelim istiyoruz. 1951 yılında Erzurum Tortum’da doğduğunuzu biliyoruz. Çocukluğunuzu orada mı geçirdiniz?

Hayır, üç yaşındayken köyden Erzurum’a geldik. Köyden ayrılışımızı hayal meyal hatırlıyorum. Babam ticaretle meşguldü. Ne yaptığımızı bilecek yaşa gelince Ali Paşa Mahallesinde Ali Paşa Camii’nin bitişiğindeki Kur’ân kursuna gittim, Kur’ân’ı hatmettim. Çocuklar arasında bu çok önemli bir ayrıcalık sayılırdı.

– Kaç yaşındaydınız o zamanlar hocam?

Herhalde yedi yaşındaydım. Sonra da ilkokula gittim.

Abdulaziz Bayındır – Erdem Uygan

Yayımlandığı Yer: Kitap ve Hikmet Dergisi, sayı. 10, Temmuz-Eylül 2015, s. 42-56.

Röportajı görüntülemek için linke tıklayın: abdulaziz-bayindir- inanmak-hayat-tarzini-degistirmektir-kh-10-sayi