CİNSEL TACİZ, CİNSEL SALDIRGANLIK VE KUR’AN

KUR’AN’IN CİNSEL TACİZ VE SALDIRGANLIKLARA KARŞI ÖNLEYİCİ TUTUMU

Kur’an cinsel taciz ve saldırganlık konusunda öncelikle önleyici bir yaklaşım sergiliyor. Bu amaçla erkeğin ve kadının fıtratına uygun ilkeler vazediyor. Ki suça zemin hazırlayacak ortam oluşmasın. Zaten asıl olan da budur. Ama elbette ki bunlara rağmen ortaya çıkan cinsel suçlar için de cezalarını vazediyor.

Cinsel taciz ve saldırganlık olaylarında anlamlı bir artış gözlemliyoruz. Veya bu olaylar eskiye göre daha çok görünür hale gelmiş olabilir. Ama her halükârda internet, TV, medya, moda ve kozmetik sektörünün cinselliği teşhir ve teşvik eden yayınlarının bu artışta önemli bir rol oynadığı kesin. En bariz etkiyi internetin yaptığını görüyoruz. Çünkü internetin hem teşvik edici hem de imkân sağlayıcı bir rolü bulunuyor.

Aslında herkes fıtraten bu durumdan rahatsız. Buna hazcı-hedonist bir yaşam tarzı içindeki kesimler de dahil. Bir bakıma kendilerinin de sorumlu oldukları bu sonuçlara kendileri de isyan ediyor. Ve -güya çözüm arıyorlar. Ama bulamıyorlar. Çünkü çareyi yanlış yerde -daima sonuçlar üzerinden- arıyorlar.

Yazının tamamını görüntülemek için linke tıklayın: zeki-bayraktar-kh-32-sayi-cinsel-taciz-cinsel-saldirganlik-ve-kuran

Prof. Dr. Zeki BAYRAKTAR

Yayımlandığı Yer: Kitap ve Hikmet Dergisi, Ocak – Mart 2021 Sayı: 32, s. 16-22