EŞCİNSELLİĞİN ÇEŞİTLERİ VE LUT KAVMİNİN HELAK NEDENİ

Bu gruptaki eşcinseller/biseksüeller bunu bir haz ve ego tatmini için yaptıklarından değişmek istemezler. Değişmek istemedikleri için de tedavi olmak istemezler.

Bizi erkek ve dişi olarak -eşler halinde- yaratan Allah, neslimizi devam ettirebilmek için de fıtratımıza zıtcinsel (heteroseksüel) dürtüler yerleştirmiştir. Bizler bu dürtülerimiz sayesinde karşı cinse ilgi duyuyoruz. Ve bunun doğal bir sonucu olarak da –evlenerek- hem duygusal ve cinsel ihtiyaçlarımızı karşılıyor hem de neslimizi sürdürmüş oluyoruz:
“O, gökleri ve yeri yaratandır. Sizin için kendi türünüzden (cinsinizden) eşler yaratmıştır, hayvanlar için de. Böylelikle ürer/çoğalırsınız. O’nun benzeri hiçbir varlık yoktur. O (her şeyi) işiten ve görendir.” (Şurâ 42/11)
“O’nun ayetlerinden biri de sizin için kendi cinsinizden eşler yaratmasıdır; aranızda sevgi ve merhamet oluşturması ve onlarla huzur bulmanız/sakinleşmeniz için. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için ibretler vardır.” (Rûm 30/21)
Demek ki asıl (norm) olan zıtcinselliktir (heteroseksüalite). Eşcinsellik ise norm dışı bir cinsel yönelimdir. Psikanalizin kurucusu kabul edilen Freud, eşcinselliği psikoseksüel bir bozukluk olarak tanımlar (psikoseksüel olgunlaşamama, psikoseksüel immatürite). Ona göre bu durum psikoseksüel gelişimin erken çocukluk döneminde (oral-anal dönemde) takılıp kalmasına (fiksasyon) veya geri dönmesine (regresyon) bağlı olarak gelişir. Eşcinsellik, analitik psikolojinin kurucusu olan Jung’a göre de olgunlaşamama, hatta bir tür çocuk(su)luktur. Bireysel psikolojinin kurucusu Adler’e göre ise eşcinselliğin kaynağı büyük ölçekli bir cesaret kaybı ve bu cesaret kaybından kaynaklanan kadın korkusudur. Bunun da psikoseksüel olarak yeterince olgunlaşamamaktan kaynaklandığı söylenebilir. Dolayısıyla eşcinselliği psikoseksüel bir bozukluk olarak tarif eden psikolojinin üç kurucu öncüsü de eşcinselliğin nedeni konusunda aynı şeyi söylemiş olur.

Prof. Dr. Zeki Bayraktar

Yayımlandığı Yer: Kitap ve Hikmet Dergisi, Ocak-Şubat-Mart 2020, Sayı: 28, s. 22-25

Yazıyı görüntülemek için linke tıklayın: zeki-bayraktar-kh-28-sayi-escinselligin-cesitleri-ve-lut-kavminin-helak-nedeni